Testimonials

“Hanneke heeft mij enorm geholpen bij het maken van een van de meest belangrijke en moeilijke keuzes. Zij heeft mij doen beseffen waar mijn sterke punten liggen en bij wat voor type bedrijf en welke functie deze het beste tot hun recht komen. Door een zeer persoonlijke en professionele benadering zet zij je aan het denken over de belangrijke vragen en inspireert ze om na te denken over de vele verschillende mogelijkheden die er op de arbeidsmarkt zijn. Het bijzondere aan Hanneke is dat zij mensen op hun gemak laat voelen en dat zij door de juiste vragen te stellen nieuwe inzichten naar boven kan brengen. Na dit traject te hebben doorlopen ging ik gericht solliciteren en heb ik dankzij de persoonlijke sollicitatietips ontzettend snel een geweldige baan gevonden die helemaal bij mij past.”

Feline Bongers

Feline Bongers

Eerste carrièrestap
— Digital innovation manager, Unilever

Na te zijn afgestudeerd aan de TU Delft heb ik een jaar gewerkt maar ik voelde mij niet op mijn plek in mijn loopbaan. Ik was aan het begin van de zomer gestopt en begon met een zoektocht naar een nieuwe richting. Omdat ik daarbij geholpen wilde worden stapte ik naar Hanneke toe en ik had geen betere beslissing kunnen maken.
Mijn traject bestond uit drie sessies van 2 uur per stuk verspreid over 6 weken. We hebben in de eerste sessie uitgebreid kennis gemaakt door alle grote themas uit mijn jeugd en studententijd te doorlopen. In de tweede sessie hebben we ons gericht op mijn academische- en professionele loopbaan. Ten slotte hebben we onze blik gericht op mijn toekomst.
De aanpak van Hanneke is zeer doelgericht, elke sessie had een duidelijk uitgangspunt en een conclusie. Door haar begeleiding kon ik mijn gedachten heel snel verwerken en tot inzichten komen. Ze was heel direct in haar houding naar mij, wat ik heel fijn vind. Doordat ik ben uitgedaagd heb ik nu veel meer helderheid en snel resultaat.
Hanneke heeft mij tussen de sessies ook veel huiswerk gegeven en legde ook de verantwoordelijkheid bij mijzelf om tot een conclusie te komen. Hierdoor is de uiteindelijke oplossing heel duurzaam, want ik heb het gevoel dat ik in de toekomst ook zelfstandig tot inzichten kan komen.

conno

Conno Kuyt

Eerste carrièrestap
— Freelance Data Scientist, STACK Data

“De uitgebreide en open gesprekken met Hanneke hebben mij duidelijk verder gebracht in de voorbereiding op mijn sollicitaties. Het advies heeft mij geholpen om functie gerelateerde vragen in de juiste bewoording te koppelen aan concrete voorbeelden. De professionele kijk van iemand met langdurige ervaring in de HR sector heeft me tot duidelijke inzichten gebracht in hoe ik mezelf het beste kan presenteren tijdens een sollicitatie. Het traject dat ik bij Carrière-Lab heb doorlopen is zeer onderscheidend geweest ten opzichte van mijn eerdere voorbereidingen en adviezen en daarom is het ook zo waardevol geweest.”

Maarten Poot

Maarten Poot

Eerste carrièrestap

— Junior Associate, SparkOptimus

“Door de gesprekken met Hanneke kwam ik er achter dat ik op een aantal belangrijke persoonlijke vragen geen goed antwoord kon geven. Ondanks verschillende business-courses had ik er klaarblijkelijk nog te weinig over nagedacht. Hanneke heeft mij gedurende onze gesprekken het belang van een goed zelfbeeld laten inzien. Niet alleen voor je eerste interview, maar voor je volledige loopbaan en de rest van je leven. Hanneke heeft me inzicht gegeven op vragen als “Waar ligt je passie? Wat zijn je sterke punten? En in wat voor functie binnen welk bedrijf zou je deze persoonlijke kenmerken het beste kunnen benutten?” Ook heb ik een aantal persoonlijke tips gekregen die me enorm geholpen hebben met meer vertrouwen op mijn eerste sollicitatiegesprek af te stappen. Ik had weinig ervaring met solliciteren, maar door de juiste begeleiding heb ik een fantastische baan gevonden!”

Steven Vis

Steven Vis

Eerste carrièrestap
— Operations Engineer, Ampelmann Operations

”Hanneke heeft mij goed geholpen met het voorbereiden van sollicitatiegesprekken in verschillende fases van mijn leven. Het fijne aan Hanneke is, is dat ze goed luistert en vervolgens laat weten welke punten beter en gemotiveerder overgebracht kunnen worden of wat er nog ontbreekt. Ze houdt als het ware een spiegel voor waardoor je weer tot nieuwe inzichten komt. Tevens heeft ze geholpen om structuur aan te brengen in mijn verhaal. Ik heb echt heel veel aan alle tips en adviezen gehad!”

Lotte de Bruin

Eerste carrièrestap
— Advocaat, Clifford Chance

“Na nog geen minuut met Hanneke gesproken te hebben, voelde ik mij veilig. Ons gesprek vond in haar kantoor in een geborgen omgeving plaats. Dit draagt bij aan een veilige sfeer. Ze liet mij in eerste instantie voornamelijk aan het woord door mijzelf aan haar voor te stellen. Niet standaard je CV doorlopen, maar veel eerder beginnen. Hoe gedroeg ik mij op school? Hoe voelde ik mij daarbij? Hanneke stelde simpele, doch gerichte vragen.

Tijdens het gesprek werd me steeds duidelijker waar ik energie van krijg. Een bijzonder gevoel, iets wat ik nog niet eerder had meegemaakt. Voor mij kwam o.a. sterk naar voren dat ik een echte teamspeler ben, sterk gericht op het resultaat. Harde deadlines en projectmanagement zijn dan werkaspecten die voor mij interessant zijn. Iets wat ik veelvuldig in mijn sollicitaties kon gebruiken en ook heb gedaan. Nu werk ik als Young Executive bij BoerCroon en doe ik precies waar ik me goed bij voel; tijdelijke projecten, met harde deadlines en in teamverband. Wellicht met wat geluk, maar zeker ook dankzij dit gesprek met Hanneke.

Hanneke is betrokken en heeft veel zicht in persoonlijke vaardigheden. Niet alleen mijn sterke punten, maar zeker ook mijn ontwikkelpunten kon zij aan de hand van het gesprek zeer goed benoemen. Zij heeft mij een spiegel voorgehouden zoals niet eerder is gedaan Ik kan daarom iedereen -met vraagstukken over zijn of haar carrière- aanraden een afspraak met Hanneke te maken.”

AAEAAQAAAAAAAAb4AAAAJGNiMTM5OTA3LTJhNjItNDcwOC05ZjlhLTUwY2YwZTNlMjRkNQ

Joost Imthorn

Eerste carrièrestap
— Young Executive, Boer & Croon

”Voordat ik naar Hanneke ging had ik wel een CV gemaakt en een aantal andere trajecten doorlopen om me voor te bereiden op het solliciteren. Echter bleef ik het lastig om mijzelf goed te beschrijven en antwoorden op persoonlijke vragen te verwoorden. Door de gesprekken met Hanneke weet ik hoe mijzelf te presenteren tijdens sollicitatiegesprekken en hoe ik antwoorden op persoonlijke vragen verwoord. Naast het helpen bij het voorbereiden van sollicitatiegesprekken, hebben de gesprekken met Hanneke mij geholpen om mijn persoonlijke karakteristieken te plaatsen bij vacatures. Door deze aspecten te koppelen aan elkaar, kon ik gerichter zoeken naar functies die bij mij passen. Dit heeft uiteindelijk mij een baan opgeleverd die mij veel energie geeft en waarbij ik elke dag met veel plezier naar toe ga!’’

AAEAAQAAAAAAAAQsAAAAJDhmMDM1ZTZlLWRlMTQtNDViNS1iMDcwLWJkYTc5YjE2ZTcyMA

Steven Delemarre

Eerste carrièrestap
— Planning Engineer, Primaned Projectadvies B.V.

”In ons gesprek werden mij doortastende, rake vragen gesteld. Daardoor raakten we direct de kern en konden wij mijn gehele professionele wensen en ervaringen ombuigen naar een visitekaartje waarmee ik met kop boven andere kandidaten uitstak. Ik ging zelfverzekerder en beter voorbereid het eindgesprek in waardoor ik mijzelf nu Trainee mag noemen bij een mooie multinational. Ik kan Carrière-Lab absoluut aanbevelen omdat het helpt bewuster te worden van je kwaliteiten en hoe deze optimaal te communiceren naar de werkgever. Zodat je opvalt in een wereld waar het aanbod van capabele afgestudeerden vele maten groter is dan de vraag naar werknemers.’’

1f05a2f

Kirsten van der Velde

Eerste carrièrestap
— Young sales professional

”After graduating cum laude from the Eindhoven University of Technology, I had a very hard time orienting myself.
I enlisted the help of Hanneke to guide me through the complex and, to me, very intimidating world of job applications. Together we looked at my strengths and weaknesses. She help me learn how to best communicate during an interview and prepare for possible test like role playing. I learned how to not hide behind my weaknesses but urn them to positivity and honest areas of improvement because no one is perfect and no one will believe you if you say you feel you have no weaknesses!
She help guide my way to my current job at Accenture also through her network by putting me in contact with people who recently went through the same hiring process. This helped me be prepared and well organized for my interviews there.
I would recommend her help if you do not know where to start, need help with confidence or to prepare for a possible hard job application process.’’

IMG_2563

Sophie Brenny

Eerste carrièrestap
— Junior Consultant Mobile Solutions, Accenture the Netherlands

“Toen ik destijds ging solliciteren realiseerde ik me dat ik wellicht niet zoveel kansen zou krijgen aangezien de arbeidsmarkt voor basispsychologen niet gunstig was. Om goed beslagen ten ijs te komen was een goede voorbereiding vereist, en daarvoor ben ik naar Hanneke gegaan.
Zij gaf me tips voor mijn C.V., maar zette me vooral aan het denken over de match tussen mijn persoonlijkheid, professionele ervaring en de vacatures waarop ik wilde solliciteren. Ik leerde daardoor verder te kijken dan alleen of de vereisten in de vacature pasten bij mijn ervaring. Ook leerde ik om te kijken naar de organisatie achter de vacature, mijn persoonlijkheid en mijn ambities en ideeën over wat het in de praktijk betekent om als psycholoog aan de slag te gaan. Mede hierdoor heb ik gericht kunnen solliciteren. En zelfs een keuze kunnen maken uit meerdere aanbiedingen. Ik kon bewust mijn afweging maken waar ik achteraf heel blij mee was. Een groot aantal jaren heb ik met veel plezier bij de verkozen organisatie gewerkt en mezelf optimaal kunnen ontwikkelingen mede dankzij de mogelijkheid naast mijn werk ook veel opleidingen te volgen waar ik nog steeds profijt van heb.”

Ha-43

Florien Runderkamp

Eerste carrièrestap
— GZ-psycholoog en Cognitief Gedragstherapeut

“Na mijn afstuderen was het erg lastig om een baan te vinden. Niet alleen omdat ik naast mijn stage eigenlijk geen werkervaring had maar ook omdat ik gewoon niet wist hoe ik mezelf goed kon presenteren tijdens sollicitatie gesprekken. Via via ben ik bij Karla terecht gekomen. Aangezien ik niet een duidelijke vraag had en ook niet zo goed wist wat ik kon verwachten hebben we in overleg besloten om ons te richten op het verbeteren van de eerste indruk. Zo hebben we naar mijn CV gekeken maar hebben we ons ook gericht op mijn sollicitatievaardigheden.
Mijn CV zag er in eerste instantie uit zoals een standaard CV, mijn opleiding en werkervaring stonden vermeld maar erg veel van mijn persoonlijkheid kwam niet door. Op aanraden van Karla heb ik even goed nagedacht over wat ik nou echt interessant vind en wat mij motiveert en heb dit als een soort van catch phrase boven aan mijn CV gezet. Ook heb ik mijn CV op een wat creatievere vorm weer gegeven en mijn voornaamste hobby vermeld. Door deze veranderingen komt mijn persoonlijkheid beter door in mijn CV en springt deze er ook positief tussen uit.
Om me beter voor te bereiden op sollicitatie gesprekken hebben Karla en ik enkele STARR verhaaltjes bedacht en geoefend zodat ik wat antwoorden klaar heb als er om voorbeelden van bepaalde karaktereigenschappen gevraagd worden. Het voorbereiden van antwoorden was voor mij erg nuttig omdat ik soms op het moment zelf door de stress geen goede voorbeelden of antwoorden kan bedenken. De tip van Karla om te zeggen dat ik even over een antwoord nadenk is ook erg nuttig geweest, zelf had ik altijd het idee dat ik zo snel mogelijk een antwoord moest geven terwijl een iets meer doordacht antwoord vaak beter is.
Al met al hebben de tips en het oefenen met Karla mij zeker geholpen. Mijn eerste sollicitatiegesprek na de sessies met Karla verliep voor mij een stuk relaxter. De zekerheid van de geoefende verhaaltjes en de tips en tricks die Karla mij heeft meegeven hebben er voor gezorgd dat ik een stuk zelfverzekerder het gesprek in ging waardoor alles net eventjes iets beter verliep dan de voorgaande keren.”

Sascha van Zijll Langhout

Eerste carrièrestap
— Master’s degree, Environmental Science

“Het traject heb ik als zeer prettig ervaren. Er werden duidelijke vragen gesteld, waardoor ik een beter beeld heb gekregen van de persoon die ik ben. De omgang was vrij direct, iets wat bij mij alleen maar goed werkt. Het boekje van de Facet 5-test heb ik veel aan gehad. Ik heb dit er regelmatig bij gepakt om nog eens goed te kijken waar mijn valkuilen liggen en waar ik verbetering in zoek. Daarnaast zijn ook de tussentijdse feedback gesprekken fijn, omdat je dan nieuwe informatie krijgt waardoor het leervermogen alleen maar omhoog gaat. De interactie met Hanneke, was gemakkelijk en zeer waardevol. Hanneke wist direct hoe adequaat contact met mij te maken.”
patrick

Patrick van Tol

Eerste carrièrestap
— Associate, The Boston Consulting Group (BCG)

“Afgestudeerd en klaar om te gaan werken, althans dat dacht ik. Toen het moment kwam dat ik daadwerkelijk moest gaan solliciteren kwamen de twijfels: waar wil ik eigenlijk werken en vooral in welke functie? Wat past bij mij? Naar aanleiding van de vragen die ik had die ik zelf niet goed kon beantwoorden heb ik besloten om het traject van Carrière-Lab te volgen. Het traject begint met een inleidend gesprek. Na afloop merkte ik meteen dat Hanneke mij enorm zou gaan helpen bij mijn keuzes. Hanneke stelt precies de goede vragen en dwingt je na te denken over je persoonlijke eigenschappen en je ambities, om vervolgens een afweging te kunnen maken bij wat voor een functie en soort bedrijf jij als persoon zou passen en in wat voor een omgeving jij het beste tot je recht komt. Los van het feit dat ze je echt aan het denken zet motiveert ze je om over te gaan tot actie. Zo ben ik door haar in mijn netwerk gedoken en heb ik mensen benaderd die mij van veel informatie konden voorzien ten aanzien van bepaalde functies, wat mij echt verder heeft geholpen. Ook heeft ze mij gekoppeld aan relaties uit haar eigen netwerk. Vervolgens ben ik actief gaan solliciteren waarbij zij mij goed heeft begeleid bij zowel het schrijven van brieven als de gesprekken zelf. Hanneke stoomt je echt klaar waardoor je zelfverzekerd de sollicitatiegesprekken in gaat. Eenmaal werkzaam merk ik dat ik er nog steeds profijt van heb doordat ik mezelf dezelfde vragen blijf stellen als gedurende het traject om zo te testen of ik inderdaad op mijn plek zit. Het is al met al een leerzaam traject en ik raad het zeker aan.”
ghislaine

Ghislaine Wesseling

Eerste carrièrestap
— Juridisch medewerker, Blenheim Advocaten

“Ik wist dat ik de advocatuur wilde inruilen voor een commerciële baan maar wist niet in welke commerciële wereld ik op zoek moest gaan naar een geschikte functie. Hanneke heeft mij daar enorm bij geholpen. Door de vragen die Hanneke stelde heeft ze mijn gedachtegang op gang weten te krijgen en begreep ik beter waarom ik het zo lastig vond om te kiezen. Hanneke kan goed luisteren en wist mij echt te doorgronden. Ik kan Carrière-lab van harte aanbevelen!”

 

 

 

image

Joyce Zegger

Eerste carrièrestap
— Business Development Manager, Budbee

“Terugkijkend op mijn sollicitatie proces, weet ik dat Hanneke een hele waardevolle bijdrage heeft geleverd. In eerste instantie wist ik niet goed waarnaar ik opzoek was bij Hanneke. Ik had zelf al veel nagedacht over baankeuzes en was al begonnen met solliciteren. Toch sloeg af en toe de twijfel toe. Past het wel bij mij? Kloppen mijn redeneringen wel? Hier wilde ik met Hanneke achter komen.

Tijdens mijn eerste sessie stelde Hanneke doelgerichte vragen over belangrijke gebeurtenissen in mijn leven, mijn gedrag in groepen, mijn karakter en alles wat ik leuk en interessant vind. Het was erg knap hoe ze mijn woorden kon samenvatten en daar mijn eigenschappen en drijfveren uit kon destilleren. Het was bijzonder hoe dit gesprek mij de zekerheid gaf om vervolgens zonder twijfel achter mijn keuze te staan. Ten slotte, was ook de laatste sessie echt een eyeopener. Daarin hebben we gewerkt aan het structureren, verduidelijken en personaliseren van mijn verhaal (het antwoord op: ‘vertel eens iets over jezelf?’). De uiteindelijke pitch omschreef bondig mijn karakter, identiteit en motivatie voor de baan. Ik weet zeker dat deze sterke binnenkomer mij erg heeft geholpen en dat Hanneke s tips nog vaak tot nut zullen zijn in komende jaren”

1573583531533

Christine van Tuyll van Serooskerken

Eerste carrièrestap
— Associate Consultant, Bain & Company

“Hanneke heeft mij ontzettend goed geholpen tijdens de zoektocht naar mijn eerste baan. Door uitstekend naar mij te luisteren, gerichte vragen te stellen en dankzij  haar kennis van alle verschillende industrieën heeft ze me de juiste richting op gewezen.

Tijdens onze sessies hebben we sollicitatiegesprekken voorbereid. Dankzij deze voorbereiding kon ik van tevoren al heel goed aangeven wat ik wel en wat ik niet zocht in een baan. Daarnaast hebben we een facet-5 persoonlijkheidstest gedaan, ook deze bleek erg nuttig tijdens de sollicitaties. Mijn sollicitaties waren hierna stressloos en zelfs leuk.

Ik zie mijn sessies bij Hanneke als een leerzame ervaring die de rest van mijn leven nog van pas zal komen. Mocht ik in de toekomst nog ergens tegenaan lopen zal ik zeker terugkomen.”

1609103291985

Hanne Roeland

Eerste carrièrestap
— Systems Engineer, B