Ontwikkelingstraject

Het Traject

Eerste gesprek
Gedurende een sessie van twee uur gaan we in op vragen als: Wat kan ik? Wat wil ik? Wie ben ik? Waarover voel ik mij onzeker? Met welke vragen loop ik rond? Het gesprek is intensief en prettig. Jouw kwaliteiten, competenties, drijfveren en valkuilen komen hierin naar voren. Eén van de grote voordelen van Carrière-Lab is dat jij in gesprek gaat met een deskundige coach die zelf in het bedrijfsleven heeft gewerkt en daardoor gericht advies kan geven bij het maken van jouw keuze.
Bij de keuze voor de juiste stap in jouw loopbaan staan jouw persoonlijke kenmerken centraal. Veel mensen vinden het moeilijk om in te schatten wat zij willen en hoe zij het beste uit zichzelf halen. Met het eerste gesprek krijg jij een goed inzicht in jezelf. Bovenal wordt duidelijk hoe jij jouw kwaliteiten kunt verwoorden bij sollicitatiegesprekken. Dit inzicht is nuttig voor alle verdere keuzes in jouw loopbaan.

Het gesprek zorgt ervoor dat jij weloverwogen een keuze kunt maken welke richting jij met jouw loopbaan op wilt gaan. Het belang hiervan is groot. Immers de eerste stap die jij maakt is vaak heel bepalend voor jouw carrière.

Facet 5-test
De Facet 5 is een psychologische test die inzicht geeft in jouw persoonlijkheid, competenties, manier van werken, interesse en in welke bedrijfscultuur jij het beste past. In een rapport van ongeveer vijftien pagina’s krijg jij een zeer compleet beeld van jezelf. Dit rapport biedt een uitstekende ondersteuning bij sollicitatiegesprekken. Jij kunt laten zien wat jouw kwaliteiten zijn en die ook duidelijk benoemen.
Naast jouw kwaliteiten krijg jij ook inzicht in jouw valkuilen. Waar moet jij voor waken in jouw werk? Dit is van belang om jouw carrière de richting op te sturen die jij wilt.

Tweede gesprek
De tweede sessie van twee uur dient om de test te bespreken. Het rapport biedt jou inzichten die vernieuwend, maar ook bevestigend kunnen zijn. Door de analyse die jij samen met ons maakt, krijg jij bij alle onderdelen van de test een concreet advies waarin de vertaalslag naar de arbeidsmarkt wordt gemaakt. Dit advies is volledig toegesneden op jou als persoon. Jij krijgt zelfvertrouwen en inzicht. Jij ontdekt wat je wilt en gaat gericht solliciteren. Het geeft jou de zekerheid dat jij je op het juiste pad begeeft met jouw sollicitatieaanpak.

Begeleiding tijdens sollicitatie
Uniek aan dit programma is de betrokkenheid van Carrière-Lab bij jouw sollicitatieaanpak. Wanneer jij eenmaal aan het solliciteren bent, kan jij nog voor twee uur aan advies inwinnen. Dit kan zowel telefonisch als via een of meerdere afspraken. Dit zorgt ervoor dat jij niet met vragen blijft zitten. Hierdoor krijg jij de zekerheid om een sollicitatieprocedure met succes af te ronden en de baan te vinden die bij jou past. Reken op ongeveer 2 uur cumulatief advies voor deze laatste fase. In overleg kan jij ook beslissen dat jij intensiever begeleid wil worden tijdens jouw sollicitatie door meerdere afspraken te maken.

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Klik op de onderstaande knop en vul het contactformulier in.